poniedziałek, 2 listopada 2015

Cześć!
 Na jesienne, długie i nudne wieczory polecamy Migdałowe Babeczki z Porzeczkami. Doskonale pasują na pogaduchy z przyjaciółkami przy aromatycznej kawie.




Składniki na 12 babeczek
  • 2 szklanki mąki
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • garść zmielonych migdałów
  • 1 łyżeczka sody
  • 1 i 1/2 szklanki czarnych porzeczek
  • 100g masła
  • 2 jajka
  • 3/4 szklanki maślanki
  • aromat śmietankowy 


Przygotowanie:

Masło roztopić w rondelku i ostudzić. Wymieszać razem maślankę, jajka, schłodzone masło i parę kropel aromatu śmietankowego. Przesianą mąkę wymieszać z sodą, migdałami, cukrem i cukrem waniliowym. Dodać porzeczki i delikatnie wymieszać. Połączyć ze sobą obie masy, krótko mieszając.  Ciasto przełożyć do formy na babeczki wyłożonej papierowymi papilotkami. Piec w temperaturze 170C na funkcji termo obieg przez około 25 minut.

Życzymy Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz