Cześć!
Na jesienne, długie i nudne wieczory polecamy Migdałowe Babeczki z Porzeczkami. Doskonale pasują na pogaduchy z przyjaciółkami przy aromatycznej kawie.
Składniki na 12 babeczek:
- 2 szklanki mąki
- 1/2 szklanki cukru
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- garść zmielonych migdałów
- 1 łyżeczka sody
- 1 i 1/2 szklanki czarnych porzeczek
- 100g masła
- 2 jajka
- 3/4 szklanki maślanki
- aromat śmietankowy
Przygotowanie:
Masło roztopić w rondelku i ostudzić. Wymieszać razem maślankę, jajka,
schłodzone masło i parę kropel aromatu śmietankowego. Przesianą mąkę
wymieszać z sodą, migdałami, cukrem i cukrem waniliowym. Dodać porzeczki
i delikatnie wymieszać. Połączyć ze sobą obie masy, krótko mieszając.
Ciasto przełożyć do formy na babeczki wyłożonej papierowymi papilotkami.
Piec w temperaturze 170C na funkcji termo obieg przez około 25 minut.
Życzymy Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz